Recerca industrial per generar ocupació de qualitat

May 12, 2014 at 4:40 pm by

12 Maig 2014. Catalunya excel·leix en recerca científica i també, malauradament, en la baixa conversió dels resultats d’aquesta recerca en llocs de treball i activitat econòmica. Una paradoxa que alguns dels centres de recerca i tecnològics catalans estan disposats a resoldre a còpia de sumar esforços per tal de fer una recerca adreçada a resoldre problemes industrials reals i convertir-los en oportunitats de negoci empresarials.

 

És el cas de l’aliança d’Ascamm, centre tecnològic molt proper a les necessitats industrials, amb el CVC, centre de recerca líder en l’àmbit de la visió per computador i les seves aplicacions pràctiques; centres que han signat un acord de col·laboració estable amb l’objectiu d’oferir conjuntament solucions tecnològiques avançades de visió computeritzada a empreses i institucions involucrades en el desenvolupament “d’smart cities”, així com a empreses manufactureres de primer nivell.

 

L’acord entre el CVC i Ascamm, signat avui  12 de maig, ha comptat amb el suport de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, en coherència amb la seva estratègia de millorar el retorn social de la recerca científica i d’aconseguir que centres de recerca, centres tecnològics i empreses innovadores conformin un veritable ecosistema d’innovació capaç de millorar significativament la competitivitat del nostre teixit industrial.

 

Així doncs, front una estratègia d’abaixar salaris, que només pot convertir-nos en un territori de segona categoria, aquest acord és una decidida aposta per millorar la productivitat i l’eficiència, i situar-nos així entre els països més avançats. En aquest cas, fent que el temut ull del “gran germà d’Orwell”, i dels ordinadors que processen tot el que veu, es posi al servei de les persones, la mobilitat intel·ligent, el control de qualitat i un llarg etcètera d’activitats i processos que fins avui només tenien l’ull humà com a eina.

 

Encara caldrà agrair a la crisi el fet que un conjunt d’agents i institucions del país, que fins ara eren elements aïllats, es connectin entre ells, actuïn de forma conjunta, es potenciïn mútuament i reforcin les capacitats globals del sistema econòmic. Al capdavall, la crisi econòmica actual, encara que global, va afectar en molt menor grau els països més eficients. I per sortir-nos-en de la millora manera i poder encaixar millor les properes, no hi ha altra manera que millorar significativament la nostra eficiència.

Comunication Ascamm CT: Pilar Morera. T. 935 944 700

Comunication CVC: Ainhoa Balagué T. 93 581 18 28

IMG_2205