Competicions de lectura robusta ICDAR i Plataforma d’anotació i Avaluació de realització del CVC :

May 28, 2014 at 11:05 am by

El CVC ha organitzat ja dues competicions de lectura robusta ICDAR , els anys 2011 i 2013 .

La lectura robusta és un gran repte i una àrea d’interès entre la comunitat científica internacional.  A més , el CVC treballa des de fa molt temps en aquest tema, convertint-se en un dels majors experts d’aquest camp, de manera que el centre va decidir començar aquestes competicions.

Donat el gran interès demostrat durant la competició del 2011 i el creixent interès de la comunitat en els contenidors de textos complexos,  la competició de lectura robusta de 2013 va repetir els últims dos reptes en imatges estàtiques d’escenes reals i imatges d’origen digital, i es va introduir un nou repte en dades de vídeo.

Des del començament del repte  del 2013 durant l’estiu passat fins ara,  ja hi ha 400 usuaris registrats, quan la comunitat internacional és del voltant de 300 persones, 50k de pàgines vistes i més de 1500 van presentar els seus resultats – 51 dels quals de forma pública.

Tot i que les competicions han estat un èxit per si mateixes , els organitzadors van voler donar un pas més enllà pel que s’ha creat la Plataforma d’anotació i d’Avaluació de realització del CVC.  Es tracta d’un servei web; una plataforma que dóna suport a la definició d’una informació completa, realitat del terreny en els diferents nivells de representació de text, mentre que ofereix una gestió centralitzada i control de qualitat dels esforços de verificació sobre el terreny. S’implementa una gamma d’algoritmes d’allò més avançats d’avaluació de l’ acompliment i funcionalitat per a la definició d’escenaris d’avaluació, el càlcul on-line de diversos paràmetres de rendiment i visualització dels resultats .