RE-MEMORY

December 17, 2015 at 9:00 am by

En el marc de l’exposició +HUMANS al CCCB s’organitzen diferents activitats relacionades amb el contingut de l’exposició.

 

Entre elles, el 17 de decembre la Dra. Petia Radeva,professora titular del Departament MAIA de la UB i cap del Laboratory BCNPCL i d’Imatge mèdica del CVC, juntament amb Maite Garolera, responsable de la Unitat de Neuropsicologia i directora del grup de recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa, impartiran una xerrada focalitzada en el seu projecte, finançat per la Marató de TV3 que té com a objectiu desenvolupar un nou entrenament cognitiu basat en el concepte de lifelogging per exercitar la memòria.

El pacient porta una càmera petita que grava automàticament imatges de tots els llocs que visita, les activitats que realitza, totes les persones amb qui interacciona, etc.

Inspirats en primers casos d’amnèsia, els implicats en el projecte Re-memory han creat un programa d’entrenament cognitiu basat en la reexperimentació autobiogràfica per impactar positivament en la cognició i millorar la memòria i funcionalitat de les persones amb deteriorament cognitiu.

 

Tota la informació sobre la xerrada a: http://www.cccb.org