El Centre de Visió per Computador i la UAB estaran presents a l’Smart City Congress de Barcelona

November 17, 2014 at 11:29 am by

Bellaterra 17 de Novembre de 2014

 

 

El Centre de Visió per Computador i la UAB estaran presents a l’Smart City Congress de Barcelona

 

El dimarts 18 de novembre arrenca l’Smart City Expo World Congress de Barcelona, una fira internacional de gran impacte per tractar dels diferents aspectes i reptes en torn a les smart cities.

En aquest context, l’Ajuntament de sant Cugat tindrà un estand localitzat al Hall 2 per presentar els projectes en els que està treballant, entre ells el Living Lab de la futura biblioteca del barri de Volpelleres. Es tracta d’un projecte que s’està fent en col·laboració entre el Centre de Visió per Computador (CVC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament amb l’objectiu de crear un espai obert als ciutadans perquè treballin conjuntament amb el investigadors per trobar solucions innovadores a problemes i reptes propis d’un entorn cultural com és una biblioteca.

El dimarts a les 13:15 h es farà la presentació a l’estand de l’Ajuntament de Sant Cugat dels tres projectes en els que està treballant el municipi. El Dr. Fernando Vilariño, professor de la UAB i investigador del CVC, hi serà present per explicar en detall en què consistirà el Living Lab de Volpelleres.

A més, un dels altres projectes de l’Ajuntament està relacionat amb l’ús de les Google Glass, un dispositiu amb el que també s’experimentarà a la biblioteca. Com a demostració de les capacitats i possibilitats que ofereix aquest aparell utilitzaran una representació 3D del futur laboratori de la biblioteca que s’ha disenyat desde el mateix CVC.

En Paral·lel, també el dimarts 18 el Dr. Dimosthenis Karatzas estarà present al City Innovation Summit on, dins del repte “People”, també parlarà del Volpelleres Living Lab com a exemple d’espai on el ciutadà participa del procés de recerca i innovació.

Així mateix, el dimarts 18 a la tarda l’Antoni Espinosa, representant del Core Smart Cities de la UAB estarà a l’estand de la Generalitat de Catalunya presentant el Smart Campus, on també parlarà del projecte liderat pel CVC de la biblioteca de Volpelleres.

Horari de les presentacions del Living Lab al Stand de l’Ajuntament de Sant Cugat:

Dimarts 18: A les 13h i 15minuts el Dr. Fernando Vilariño en farà la presentació

Dimarts 18: A les 16:00h el Dr. Dimosthenis Karatzas en farà la presentació

Dimecres 19: A les 12h i 30minuts Dr. Fernando Vilariño en farà la presentació

Dijous 20: A les 10:00h presentació conjunta dels doctors Vilariño i Karathzas.