El Centre de Visió per Computador (CVC) lidera l’àrea de ciències de la computació en grups de recerca reconeguts (SGR)

February 15, 2016 at 12:35 pm by

Bellaterra, 15 de Febrer del 2016

És l’únic centre CERCA dins de l’àrea de Ciències de la Computació amb grups consolidats i la segona entitat catalana en número de grups consolidats i import des de l’any 2011.  

 

L’observatori de la recerca de l’Institut d’Estudis Catalans ha publicat el llistat dels centres de recerca i universitat que han rebut ajudes SGR d’AGAUR des de l’any 2001 fins al 2014.

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat al portal web MERIDIÀ, l’Informe estadístic Ajuts SGR, per entitats de recerca i àrees de coneixement MEC, que permet observar de forma detallada les convocatòries durant el període 2001-2014. El CVC és l’únic centre CERCA dins de l’àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial amb grups consolidats. Respecte les entitats catalanes, el CVC ocupa la segona posició de l’àrea després de la Universitat Pompeu Fabra i és el primer en finançament dels grups reconeguts el 2014. En l’agregat des de 2001, el CVC ocupa també aquesta posició preferent.

 

El CVC té actualment sis grups reconeguts el 2014, tres d’ells finançats. Des de 2001 n’ha obtingut 14, sent les 3 últimes convocatòries en les més ajudes ha obtingut, mostrant la consolidació de la trajectòria del centre així com el lideratge dels seus investigadors.

 

L’objecte de la convocatòria és donar suport als grups de recerca de Catalunya que treballen en les diferents àrees científiques, per tal de reconèixer i promoure la recerca de qualitat, la transferència de coneixement i la internacionalització de les seves activitats.

 

El CVC, que recentment ha celebrat el seu 20è aniversari, té per missió la generació de coneixement de frontera en visó per computador, així com la valorització i transferència tecnològica.   En aquest temps el centre s’ha posicionat com a especialista en el camp de la visió per computador i és considerat com un referent en la creació de coneixement per a la societat.

 

Els grups de recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya el 2014 són: Advanced Driver Assistance Systems (ADAS); Color In Context (CIC); Document Analysis Group (DAG); Learning and Machine Perception Team (LAMP); Interactive Augmented Machine Vision (IAMV)¸ Image Sequence Evaluation (ISE)