JORNADA “Innovació i emprenedoria en un ecosistema científic”

March 18, 2016 at 12:00 pm by

Bloc 1.- Innovació i Emprenedoria
Dr. Xavier Ferràs. Degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació. Universitat de Vic.

Bloc 2.- La metodologia Design Thinking i experiències emprenedores
Dr. Jordi Cusidó. Emprenedor. CEO i fundador de: Ignite, SMARTIVE, HealthApp, Garage Lab.

Data: Divendres 18 de març

Horari: de 12h a 14h aprox. (Pausa de cafè entre els dos blocs)

Lloc: Centre de Visió per Computador, Edifici O Campus UAB, Bellaterra (mapa)

Inscripció: Lliure i gratuïta. El numero de places és limitat i serà per estricte ordre d’inscripció.

Només cal enviar un e-mail confirmant l’assistència a marketing@cvc.uab.es abans del dia 14 de març a les 18.00h

 

Sobre els Ponents:

Xavier Ferràs és doctor en Economia i Empresa per la UB, MBA per ESADE i Enginyer Superior de Telecomunicacions (UPC).

Actualment, és degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.

Fins 2012, va ser director de la Unitat d’Innovació Empresarial d’ACC10 (Agència Catalana de Competitivitat), amb responsabilitat sobre les polítiques de transferència tecnològica, R + D + i desenvolupament de clústers a Catalunya. Anteriorment, va ser director de Desenvolupament Empresarial del CIDEM, Cap d’Innovació, coordinador del Pla d’Innovació Tecnològica de Catalunya (2001-2004), i membre de la comissió d’elaboració del Pla de recerca i innovació 2005-2008.

Entre altres posicions directives relacionades amb la tecnologia i la innovació, ha estat membre dels patronats o consells executius de BAIE (clúster aerospacial), Biocat (clúster Biotecnològic), dels centres tecnològics CTM (materials avançats), Barcelona Media (audiovisual), CTAE (aerospacio) i LEITAT (manufacturing del Centre d’Innovació en Productivitat de Microsoft de Manresa, de la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació, de la Fundació i-PROP (Centres de Recerca de la Generalitat), Invertec (Societat de Capital Risc ), o de l’institut de prospectiva Creafutur.

Anteriorment va ser directiu del sector automoció i professor d’Enginyeria Electrònica a l’Escola d’Enginyers de Telecomunicació de Barcelona.

 

Jordi Cusidó és enginyer i doctor en Enginyeria Electrònica per la UPC. També té un diploma en Desenvolupament de Negocis de la Universitat de Stanford i un Diploma en Dret de Patents Europees per CEIPI.

És empresari en sèrie. Des de 2011 ha co-fundar i va participar a la junta 4 SME, incloent SMARTIVE, HealthApp, IGNITE i Garage Lab. També compta amb 9 anys d’experiència en el desenvolupament empresarial, la transferència de tecnologia i la innovació.

D’altra banda, en Jordi Cusidó va ser director de IP i cap de projectes de col·laboració en el CTM Centre Tecnològic. Va participar i va dirigir projectes de R + D en els camps de eMovilidad, energia i salut en línia. Durant aquest temps, també ha dirigit 50 projectes de col·laboració en diferents sectors, des de la indústria del metall, de l’automoció, aeroespacial i d’energia.