El Projecte EINES, aquest any al programa per a nens ‘Investiga amb Recercaixa’

October 21, 2016 at 9:06 am by
cvcwreoxgaawqax

Josep Lladòs, Anna Cabré i la resta de ponents a la presentació del programa el passat 14 d’octubre

El Centre de Visió per Computador participarà aquest any a Investiga Amb Recercaixa, una iniciativa de l’obra social La Caixa que pretén apropar projectes pioners als centres educatius, proposant activitats i tasques relacionades amb projectes d’investigació més punters i patrocinats per aquesta institució.

Aquest any, el CVC participa amb el projecte EINES, conjuntament amb el Centre d’Estudis Demogràfics, que té com a finalitat promoure l’accés dels padrons històrics als ciutadans d’una forma oberta i serà sobre aquesta base sobre la qual treballaran els nens i nenes de les escoles d’Esparreguera, Viladecavalls i Castellar.

El passat dia 18 d’octubre va ser la presentació del programa a Caixaforum on van assistir el codirector del projecte i director del CVC, Josep Lladós i la directora del CED i també codirectora del projecte, Anna Cabré. En aquest acte, van tindre l’oportunitat de presentar el projecte als nens i a la vegada, aquests van tindre l’oportunitat de fer les seves primeres preguntes.

Al llarg del curs 2016-2017, aquests estudiants treballaran sobre aspectes concrets del projecte a l’aula amb la intenció de què comprenguin la importància de la tecnologia com a eina per democratitzar els recursos històrics i la necessitat de traure a la llum, i de forma oberta, el nostre passat a través de l’estudi demogràfic.