Identificant els reptes sobre el vehicle autònom

January 13, 2017 at 11:57 am by

La sessió que dona el tret de sortida al curs sobre vehicle intel·ligent organitzat pel PRUAB, la UAB i el CVC, ha estat un punt on compartir impressions sobre els reptes actuals en mobilitat autònoma i sostenible amb ponents de luxe i uns participants altament motivats.

El Secretari secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puignerò, començava una taula rodona imponent, incloent aspectes importants i reptes que té la Generalitat dintre d’aquesta àmbit. Li seguia en el torn de paraula Ferran Verdejo, President del Clúster de l’automòbil a Catalunya que va explicar les limitacions en les quals es troben avui en dia els fabricants, amb una perspectiva sobre les necessitats de l’usuari.

Acte seguit, la Dra. M. Luisa Sarrias, del Vall d’Hebron, que explicava que un hospital no deixa de ser una “fàbrica” on hi ha una quantitat important d’elements a coordinar, cotxes que aparcar i materials que transportar en condicions sempre òptimes.  En quart lloc, el Dr. Carlos Rizzo, especialista en robòtica mòbil d’Eurecat, explicava la importància d’elements mòbils i autònoms en entorns de logística.

Per finalitzar aquesta taula rodona, la ‎Tinent Alcalde d’Innovació, Comunicació, Promoció Econòmica i Govern Obert, Joana Barbany, feia una reflexió sobre les necessitats de les ciutats en qüestions de mobilitat sostenible, i els reptes que tenen els Ajuntaments dintre dels models actuals.

Una sèrie de reflexions que ajudaran als estudiants del curs en vehicle autònom organitzat pel CVC, la UAB i el PRUAB,  a determinar els reptes sobre els quals treballaran durant els 6 mesos que dura el curs. A més a més, després de la roda de premsa, els estudiants, conjuntament amb membres d’empreses i investigadors, van treballar en equip per crear grups i sinèrgies de cara a afrontar aquests reptes.