Un projecte de la UAB – CVC ha estat premiat amb un Google Research Award 2016

March 8, 2017 at 8:31 am by

El Dr. Dimosthenis Karatzas, director associat del Centre de Visió per Computador i professor de l’Escola D’Enginyeria de la UAB, conjuntament amb el Dr. Andrew D. Bagdanov, de la Università degli Studi di Firenze, han estat premiats amb un Google Research Award 2016 pel seu projecte: ‘Beyond Word spotting: visual context in support of open vocabulary scene text recognition’.
Aquests premis, amb un alt prestigi en l’àmbit internacional, permeten dur a terme projectes relacionats amb la computació i la intel·ligència artificial, finançant un any de treball en aquestes temàtiques.
En aquest cas, els Drs. Karatzas i Bagdanov tenen la intenció de modelar la relació entre informació visual i textual d’una imatge, de cara a trobar un denominador comú i així poder ajudar a fer que el text i el context ajudin als ordinadors a reconèixer amb major exactitud les imatges que se li presenten.
En aquests moments, els ordinadors són capaços de reconèixer text per una banda i context (imatge) per altra. En aquest projecte, el repte és donar a l’ordinador la manera de comprendre les dues coses a la vegada (un llenguatge comú) i així poder analitzar d’una forma més eficient les imatges que cada dia usuaris d’arreu del món presenten a les màquines (smartphones, tablets, ordinadors…) i que aquestes han de ser capaços de processar.
Segons les dades de Google, aquesta edició han rebut 876 sol·licituds de més de 44 països i 300 universitats, finalment atorgant el premi a 143 projectes, majoritàriament centrats en Machine Learning, Machine Perception, xarxes i sistemes.

Projectes com el del Dr. Karatzas ajudaran en un futur a què els ordinadors siguin capaços de comprendre amb major mesura les escenes que se’ls hi presenten, tant en vídeo o fotografia, i a temps real. Una anàlisi adequada d’una imatge ajuda a millorar, no solament aplicacions populars com Street View o Google maps, sinó que també pot ser