Ens deixa Ricardo Toledo

May 3, 2017 at 9:55 am by

El passat dissabte, 29 d’abril, va morir Ricardo Toledo, professor del Departament de Ciències de la Computació de la UAB i un dels fundadors del Centre de Visió per Computador. Des del Centre de Visió per Computador volem fer arribar el condol més sincer a la seva familia i amics,  compartint el sentiment per la seva pèrdua.

Ricardo Juan Toledo Morales va obtenir el títol d’Enginyer Electrònic per la Universitat Nacional de Rosario (Argentina) el 1986 i va realitzar el postgrau en Processament d’Imatges, Gràfics i Intel·ligència Artificial a la UAB el 1992, doctorant-se a la mateixa universitat en Enginyeria Informàtica l’any 2001.

Des del 1989 ha estat professor i investigador del Departament d’Informàtica i del Departament de Ciències de la Computació de la UAB, ocupant una plaça de Professor Titular. L’any 1996 va participar en la Fundació del Centre i va liderar i participar en projectes nacionals i internacionals, va dirigir diverses tesis doctorals i va ser autor/coautor de múltiples publicacions en els camps de la visió artificial, la robòtica i les imatges mèdiques.

“A nivell personal ningú oblidarà la seva capacitat innata de debatre sobre economia i política. Era un incansable lector de les darreres novetats editorials en aquests camps. Això, junt amb la preocupació que tenia per la forma com la societat actual malbarata els recursos naturals i la necessitat urgent de trobar noves tècniques de generació energètica, l’han fet sempre un magnífic company de viatge”, assenyalen els seus companys del Departament i del Centre.