7th Annual Catalan Meeting on Computer Vision (ACMCV 2020)

CVC celebrated the 7th Annual Catalan Meeting on Computer Vision (ACMCV 2020) that was held online this year, on September 22nd.  ACMCV is annually organized by the Master in Computer Vision coordinators of the Catalan universities UAB, UOC, UPC and UPF. The aims of this meeting are to strengthen the Catalan academic and industrial computer vision network, to disseminate the most relevant works and to allow students from the Master in Computer Vision meet with members of the Catalan computer vision community.

This year’s edition started, as always, with the presentation of the final master thesis by the students from the Master in Computer Vision  in parallel with a virtual poster session. A total of 53 papers were accepted in the poster session, all of them were papers already published between 2019 and 2020 either in top impact factor journals and highly ranked conferences. Each author had the access to a virtual room where they could discuss and present their work to the community.

The event was followed by the Keynote Lecture, carried out this year by Dr. Jordi Pont-Tuset, research scientist at Google Research in Switzerland, who talked on “Connecting Vision and Language with Localized Narratives”. After the conference, Dr. Jordi Pont-Tuset answered the audience’s questions and gave important advice to students that are about to start their professional careers.

After the Keynote Lecture, the event continued with a spotlight session in which 11 papers from the poster session were presented. The authors had 5 minutes to highlight the main issues of their work. The list of authors and papers presented in the spotlight session is the following:

Finally, the event was closed with Dr. Maria Vanrell, Director of the Master in Computer Vision, giving the awards to this year’s top 5 Graduated Students and to the Best Master Dissertation.

ACMCV 2020 program and more details can all be found at its website: http://acmcv.cat/

El CIDAI impulsa la innovació i l’adopció de la Intel·ligència Artificial a Catalunya

El Centre of Innovation for Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI) ha celebrat el seu acte de presentació aquest dimarts 15 de setembre, on s’ha posat en relleu el potencial que ofereix la transferència de solucions tecnològiques basades en Intel·ligència Artificial en el teixit social i empresarial i s’ha refermat la importància d’accelerar l’adopció d’aquest àmbit tecnològic per consolidar Catalunya com un hub digital a nivell internacional.

Emmarcat dins de l’estratègia Catalonia.AI de la Generalitat de Catalunya i coordinat pel centre tecnològic Eurecat, el CIDAI és una iniciativa publicoprivada que compta amb l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, everis, la Fundació i2CAT, Microsoft i SDG Group.

A l’acte de presentació del CIDAI, que s’ha celebrat en format online, s’ha donat a conèixer els seus eixos d’activitat i hi han intervingut el Director General d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco; el Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson; la directora per la Intel·ligència Artificial i la Indústria Digital de la Comissió Europea, Lucilla Sioli, i el director del CIDAI, Marc Torrent, a més de representants dels partners que prenen part de la iniciativa. També hi ha participat el co-fundador i CEO de BigML, Dr. Francisco J. Martín, que ha compartit les seves reflexions, després de fundar i gestionar amb èxit diverses empreses en territori nacional i als Estats Units.

Durant la jornada, també s’ha dut a terme una taula rodona amb representants del centres de recerca que són socis promotors del CIDAI, en la que s’ha posat en relleu l’activitat i el potencial d’innovació dels centres de recerca catalans en el camp de la Intel·ligència Artificial. En aquest debat hi ha participat el Dr. Josep Lladós, director del CVC que ha destacat la Visió per Computador com una de les subàrees de la Intel·ligència Artificial amb més impacte i massa crítica a Catalunya, amb un ecosistema de més de 1.100 professionals i amb un volum de negoci de 160 milions d’euros només al 2019. Segons el Dr. Josep Lladós: “El CIDAI serà una gran ajuda per impulsar i donar visibilitat a la comunitat de la Visió per Computador, que treballa en primer nivell dins de l’àmbit mundial”.

SOBRE EL CIDAI

La finalitat del CIDAI és consolidar un espai on la demanda avançada pugui conèixer de primera mà els avantatges de la Intel·ligència Artificial aplicada a molts sectors, a fi que tota la comunitat pugui veure i generar noves expectatives, nous models de negoci i nous llocs de treball basats en aquesta tecnologia en els propers tres anys.

Per fer-ho possible, s’inspira en el model de Centres de Competència dels Digital Innovation Hubs establert per la Comissió Europea i està configurat com un centre en xarxa al servei de les empreses i institucions. En aquest sentit, els eixos que vertebren el CIDAI són la utilitat i l’impacte, a partir del diàleg constant tant amb petites i mitjanes empreses com amb grans companyies i organitzacions de l’entorn per prioritzar i impulsar les iniciatives i tecnologies més rellevants.

Altres valors del CIDAI són l’excel·lència, la neutralitat i els principis ètics, amb el desenvolupament d’activitats i projectes liderats per experts en l’àmbit, amb vigilància tecnològica continuada i l’aplicació de bones pràctiques a nivell europeu i la proximitat, amb la idea d’inspirar, demostrar i fer més accessible l’estat de l’art per a les empreses i les institucions coordinant agents de tot el territori.

En conjunt, el CIDAI té com a objectiu la generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit per fomentar la innovació en els sectors estratègics del país, inclosos els serveis públics i el tercer sector, i la identificació de propostes tecnològiques innovadores provinents de recerca capdavantera en Intel·ligència Artificial, per difondre-les a empreses i institucions.

Potenciar l’ecosistema català d’Intel·ligència Artificial com un pol de referència internacional creant una comunitat connectada, activa i dinàmica que impliqui a la majoria dels agents és un altre dels objectius del CIDAI, que té també com a finalitat accelerar l’adopció de la Intel·ligència Artificial fiable en el món empresarial i a la societat, mitjançant projectes que demostrin el seu benefici i reduint les barreres existents.

Entre les seves primeres activitats destaca la coordinació tècnica del primer observatori per detectar i preveure futures epidèmies basat en Big Data i Intel·ligència Artificial, que s’ha posat en marxa el mes de juliol a Catalunya.