close
Events & Community

El Departament de Cultura i el CVC han signat un conveni per a la captura automàtica de dades als arxius de la Generalitat de Catalunya

WhatsApp Image 2019-01-10 at 19.08.00
Departament de Cultura

El Centre de Visió per Computador ha signat un acord de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la promoció de projectes de recuperació, conservació i accés dels fons documentals dipositats als arxius de la Generalitat que es puguin capturar mitjançant la visió per computador. Aquesta tecnologia, permet la lectura i captura automàtica i massiva per ordinador de dades, ja siguin documents textuals manuscrits o mecanoscrits, imatges, fotografies o bé arxius sonors.

La signatura del conveni ha estat formalitzada per la consellera de cultura, Laura Borràs i el director del Centre de Visió per Computador, Josep Lladós, en una trobada a la seu central del Departament de Cultura.

Amb la signatura d’aquest acord, es podrà treballar en la captura massiva i automàtica de dades de documents fotogràfics i audiovisuals relacionats amb dos àmbits temàtics: esports i festes populars. A més, també permetrà la participació en el projecte Timemachine, una iniciativa que implica a diferents països de la Unió Europea i que facilita la difusió de fons documentals entre ells.

Nuria Martínez

The author Nuria Martínez