close
Events & CommunityPress Release

El projecte Tasta i Testeja Tecnologia impulsa les vocacions STEM a instituts del Vallès.

_DSC9597

Bellaterra, 29 de Gener 2020, avui s’ha donat el tret de sortida del projecte 3Ts (Tasta i Testeja Tecnologia) impulsat pels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell, des de les àrees de promoció econòmica de cada municipi, i amb finançament de la Diputació de Barcelona dins la línia de projectes singulars de dinamització del Teixit productiu del catàleg de serveis 2019. Per part de Sant Quirze, hi participa el Servei a l’empresa. Per part del municipi de Barberà, hi participa el centre de negocis Nodus Barberà, i per part de Sabadell, la seva oficina d’Atenció a l’empresa i l’autònom. Amb la missió de fomentar la innovació des d’una òptica supramunicipal, els membres organitzadors del projecte 3Ts pretenen fer una transferència directa del coneixement a través del foment de les vocacions STEM a l’àrea del Vallès.

El projecte compta amb professorat de secundària, que rebrà formació tècnica per part de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Visió per Computador, ajudant a definir les activitats que treballaran els estudiants a les aules. Els estudiants (i els professors participants) seran de quart de la ESO, uns 80 en total, de tres instituts: l’Institut Pau Vila de Sabadell, l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès i de l’Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. Els alumnes treballaran continguts relacionats amb el currículum de secundària: programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial i la visió per computador. Amb l’ús de cotxes de muntatge propi (jetson bots), es farà un platooning (cotxes en filera seguint-se els uns als altres) el més llarg possible entre tots els cotxes participants.

Aquest foment de les vocacions STEM des de l’àmbit de secundària, amb especial èmfasi en les noies, busca impulsar la participació de les generacions futures en l’àmbit tecnològic. A més a més, el projecte també pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària disponible a Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. D’aquesta manera, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC i poder nodrir les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies, essent el projecte una eina perfecta per a la visibilització d’aquestes entitats empresarials.

Més informació: www.3ts.cat

 

Per contacte de premsa:

Alexandra Canet

acanet@cvc.uab.es

 

 

alexandra canet

The author alexandra canet