El CVC, guardonat amb el premi AmicsUAB

El CVC, guardonat amb el premi AmicsUAB

El Centre de Visió per Computador (CVC) ha estat reconegut per l’associació Amics UAB amb el premi “Col·lectiu UAB”, dirigit a institucions que treballen millorant els serveis prestats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest premi reconeix la feina realitzada pel col·lectiu del CVC durant els seus 27 anys d’història, la seva vinculació amb la Universitat i la seva tasca en els àmbits de la recerca, la transferència de coneixement, l’educació i l’impacte social.

Es tracta d’un premi molt especial per a nosaltres, pels nostres llaços amb la Universitat Autònoma de Barcelona, i perquè es tracta d’un premi al col·lectiu i un dels nostres valors és el de col·lectivitzar la ciència i el coneixement per estendre’l i generar impacte”, ha afirmat el Dr. Josep Lladós, director del CVC, que ha recollit el guardó en representació del centre.

El lliurament de premis s’ha dut a terme aquest 24 de novembre a la Casa Convalesència de la UAB, durant la 20a Festa Anual de l’associació Amics UAB. Durant l’acte, també s’han premiat amb el guardó “Amic dels Amics” al Dr. Josep Oliver, Catedràtic d’Economia, a la Dra. Carlota Solé, Catedràtica de Sociologia, a Rosa Maria Calaf, periodista i ex corresponsal de TVE i a Ricky Rubio, jugador de la NBA i filantrop. A més, també s’ha premiat al Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) amb el guardó “Amics de les Biblioteques”.

L’acte ha estat presentat per Xavier Coral, presentador del TN Migdia a TV3 i ha comptat amb la participació de Virgina Luzón, vicerectora de Comunicació i cultura de la UAB, Xavier Verge, representant del Consell Social de la UAB, i, finalment, el president d'AmicsUAB, Francesc Cayuela.

A totes les entitats guardonades se’ls ha entregat una edició limitada d’una litografia de la Casa Convalescència, feta per l’artista Ramon Ojeda. La litografia no només s’entrega a les entitats premiades, sinó també a una ONG o causa escollida per elles. En el cas del CVC, ha escollit a la fundació La Nineta dels Ulls, una fudació que treballa per a potenciar la investigació del retinoblastoma i els seus tractaments per millorar la detecció i per a proporcionar una millor qualitat de vida dels afectats.

*Amics UAB és una entitat que acull tota persona que vulgui ser amiga de la UAB, ja sigui perquè té un vincle amb la Universitat (exestudiants, professors, investigadors) i vulgui aprofundir-lo o com persones externes que simplement estiguin interessades a formar part de la família UAB. El seu objectiu principal és promoure una relació activa i oberta entre la Universitat i la societat, sent un pont de coneixement entre les dues. L’organització fomenta la transferència de coneixement, alhora que ofereix serveis de la Universitat i altres entitats als socis i a les empreses.