El CVC a la 16a Festa de la Ciència

El Centre de Visió per Computador s'uneix a la celebració de la 16a Festa de la Ciència

Aquest cap de setmana, Barcelona va omplir la Rambla de Prim amb activitats per a tota la família amb motiu de la 16a Festa de la Ciència, la gran trobada de la ciutadania amb el coneixement científic!

➡ Des del Centre de Visió per Computador (CVC), vam estar presents tant dissabte com diumenge amb la instal·lació Digital Twins per a la conducció del futur dinamitzada per Rubén Abad, Gabriel Villalonga, i Alexandre Levy; i que ha estat desenvolupada com a part del projecte europeu CloningDCB*.

Els assistents van poder interactuar amb el simulador CARLA i aprendre que fer una rèplica virtual d'un entorn real, es a dir, un Digital Twin; ens permet recopilar dades per entrenar models de intel·ligència artificial (IA) per a la conducció autònoma. De fet, al CVC vam crear un digital twin d'una zona de l'Alt Pirineu amb el simulador CARLA al projecte de recerca de conducció autònoma al medi rural que va portar a terme amb èxit el nostre equip.

➡ Diumenge, vam col·laborar també amb la Fundación Épica La Fura dels Baus en un joc de pistes amb cotxes teledirigits que vam organitzar conjuntament per explorar els cotxes autònoms, els simuladors i el futur.

➡ Per altra banda, el diumenge a la tarda, a l'espai nº22, Diego Porres, va dinamitzar el taller 'La intel·ligència artificial en l'art: una mirada a les possibilitats'. Els assistents van poder resoldre els seus dubtes sobre visió per computador i intel·ligència artificial i, a més, van poder generar les seves pròpies obres d'art mitjançant text i… el seu propi cos!

Ens veiem l'any vinent amb noves activitats!

👇👇

*Projecte TED2021-132802B-I00 finançat per: