Intel•ligència artificial i biblioteques públiques: la transformació digital entre llibres i algoritmes

Intel•ligència artificial i biblioteques públiques: la transformació digital entre llibres i algoritmes | Conferència 8 del cicle "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials"

Actualment, vivim un canvi social profund: una transformació digital que afecta tots els aspectes de la nostra vida. Particularment, les biblioteques públiques són protagonistes d’una evolució de paradigma i un procés de reformulació, on la IA proporciona diversos camins per lligar el coneixement en suport físic -la clàssica visió, que podem anomenar “Gutenberg”- amb el coneixement en format digital multi-modal -la nova aproximació “post Google”.  Així doncs, com ens ajuda la IA a enriquir el nou paper social de la biblioteca en la transformació digital? Com accedirem, com a usuaris, al coneixement i com el compartirem? Com pot donar la IA suport al llibre- objecte protagonista de les nostres biblioteques? Com lligarem el contingut en format físic amb el contingut en format digital?

Aquesta xerrada forma part del cicle de conferències "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials", coordinat pel CVC, a les Biblioteques de Barcelona. Podeu consultar la resta de sessions aquí: https://www.cvc.uab.es/blog/2023/10/06/cicle-de-conferencies-intelligencia-artificial-revelant-impactes-socials/