Informació general
*El curs se celebrarà setmanalment, amb sessions de 2 hores, de setembre a novembre de 2025. Les dates definitives es confirmaran pròximament.
**El curs combina sessions teòriques i sessions pràctiques. Les sessions teòriques es duran a terme online, mentre que les pràctiques seran en format presencial al CVC (Campus UAB, Bellaterra).
Si t’interessa participar, inscriu-te a la llista d’interès i t’informarem quan es confirmin les dates, la programació i s’obrin les inscripcions.
Sobre el curs
T’has preguntat mai com les màquines interpreten el món? Vols descobrir els fonaments del processament d’imatges, explorar algoritmes avançats i experimentar de primera mà amb models d’IA d’última generació?
Aquest curs de 20 hores combina teoria i pràctica de manera equilibrada, ideal per a aquells que volen introduir-se en l’apassionant camp de la Visió Artificial.
Continguts
Al llarg de 10 sessions, anirem des dels fonaments del processament d’imatges fins a les tècniques més avançades d’aprenentatge profund:
- La visió humana: com es forma una imatge
- Processament d'imatges: transformacions i filtres
- Detecció i descripció de característiques
- Visió 3D, estimació de profunditat i flux òptic
- Aprenentatge automàtic i xarxes neuronals
- Segmentació, detecció i reconeixement
- IA Generativa: ChatGPT, Stable Diffusion
- Casos pràctics: seguiment de jugadors en partits de futbol, detecció de plantes invasores, gestió de residus amb IA, etc.
Inclou exercicis pràctics, demostracions amb codi i aplicacions reals.
A qui va dirigit?
Tant si ets principiant i vols construir una base sòlida, com si ja tens experiència i vols aprofundir en les tècniques més modernes, aquest curs està pensat per oferir-te coneixement aplicable i pràctic, juntament amb una comprensió teòrica clara.
Docent:
Coen Antens
Responsable de la Unitat d'Innovació del CVC
Coen Antens va estudiar Informàtica a la Universitat Tecnològica d'Eindhoven, als Països Baixos. Per completar la seva formació, va participar en el programa Matemàtiques per a la Indústria a la mateixa universitat i, per finalitzar el seu màster, va fer una estada de sis mesos a l'Institut Fraunhofer de Matemàtiques per a la Indústria, a Kaiserlautern. Va començar la seva trajectòria professional a l’empresa Beltech, on durant tres anys va desenvolupar solucions de visió artificial per a entorns industrials. Posteriorment, es va incorporar al Centre de Visió per Computador (CVC) de Barcelona com a Enginyer de Suport a la Recerca. Amb els anys, va passar a ser el responsable de la Unitat d'Innovació del CVC, on treballa en projectes de digitalització de processos dins la Indústria 4.0 i la seva feina se centra en l'anàlisi d'imatges digitals mitjançant intel·ligència artificial per a diferents aplicacions. Des de fa cinc anys, també és professor associat a l'Escola d'Enginyeria de la UAB.
Contacte
Tens algun dubte? Pots contactar amb nosaltres!
press@cvc.uab.cat