Saltar al contenido

ExperimentAI

Experimentant la Intel·ligència Artificial a les biblioteques públiquesExperimentant la intel·ligència artificial

Què és una xarxa neuronal? Com funciona un cotxe autònom? Fins on pot arribar la intel·ligència artificial? Quines són les aplicacions que pot tenir en el camp de la mobilitat, la salut, la indústria, el medi ambient, l’educació, l’art o la cultura? Què són els models generatius?

Alguna vegada t’has fet alguna d’aquestes preguntes? T’agradaria resoldre tots els teus dubtes mentre experimentes de primera mà amb les tecnologies més punteres a través de tallers interactius? I, què tal si et diem que tot això ho pots descobrir en una biblioteca pública?

Un projecte de ciència ciutadana

Les sessions d’ExperimentAI busquen mostrar l’estat de l’art i l’impacte de la intel·ligència artificial en diferents àmbits d’aplicació. Mitjançant tallers interactius i demostracions tecnològiques, es van desgranant els principals conceptes que conformen la IA, per entendre els fonaments de la tecnologia presentada.

A més, la dinàmica de les sessions està pensada per a fomentar la participació i el diàleg constant amb la ciutadania, amb l’objectiu de reflexionar, de forma conjunta, sobre les oportunitats i els límits de la tecnologia, l’ètica que gira al seu voltant i l’impacte que pot tenir a la societat en un futur molt pròxim.

A partir del diàleg construït amb la ciutadania durant les sessions, es generaran un conjunt d’informes, que recopilaran les principals conclusions sobre la percepció social de les tecnologies i el seu futur, així com les oportunitats i incerteses detectades.

Resultats i conclusions | ExperimentAI 2023

Repositori de recursos

Aprèn sobre intel·ligència artificial i visió per computador de la mà dels investigadors i investigadores del CVC, a través de petits vídeos divulgatius.

ExperimentAI a les xarxes socials

Segueix el projecte a les xarxes socials! Allà, no només hi trobaràs informació sobre el projecte i les diferents sessions a les biblioteques. També hi podràs trobar tots els continguts divulgatius de cada una d’elles. Aprèn sobre intel·ligència artificial a les xarxes!

Segueix-nos i utilitza el hashtag #ExperimentAI!

Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Biblioteques participants 2023

Fulletó del projecte:

Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn