The BrAIn Roads

Tràiler

On veure el documental?

El documental The BrAIn Roads ja es troba disponible a les plataformes 3CAT (en català) i Youtube (amb subtítols en anglès).

Sobre el documental

The BrAIn Roads és un documental divulgatiu que narra la trepidant recerca d'un grup d'investigadors i investigadores del Centre de Visió per Computador immersos en el desafiant repte de desenvolupar una intel·ligència artificial que permeti que un vehicle condueixi de manera autònoma per les zones rurals.

Amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, el repte busca donar una resposta econòmica i sostenible a la manca de transport públic que afecta a les àrees rurals i més aïllades. L’equip científic es troba amb el desafiament d’haver d’entrenar la IA en una carretera de muntanya estreta, amb poca visibilitat, amb condicions meteorològiques adverses i sense cobertura mòbil. Una prova de concepte que difereix dels prototips de conducció autònoma existents, dissenyats majoritàriament per àrees urbanes.

Mitjançant una prospecció als entramats de la recerca en intel·ligència artificial, el documental ens transporta des dels laboratoris del CVC fins a les emocionants proves de camp al parc natural de l'Alt Pirineu a través d’un viatge pels èxits, contratemps i complexitats tecnològiques viscudes per l’equip al llarg del projecte.

The BrAIn Roads ofereix una perspectiva apassionant del món de la ciència i la innovació, connectant el públic amb la història inspiradora d’un equip de recerca que treballa incansablement per transformar la conducció autònoma i construir ponts cap a una mobilitat del futur més accessible i sostenible.

Aquest documental exposa els resultats del projecte de Tecnologies Digitals Avançades sobre conducció autònoma al medi rural, finançat per la Generalitat de Catalunya i executat pel CVC, amb la col·laboració de SEAT, Volkswagen i la Fundació i2CAT.

The BrAIn Roads és una producció de Minifilms TV.

Notícies relacionades

Documental The BrAIn Roads a l’Ateneu Barcelonès

May 9, 2024

Presentació del documental The BrAIn Roads a l’Ateneu Barcelonès! 📅 9 de maig⏰ 18:30 h ➡️ La projecció del documental anirà seguida d’una xerrada sobre conducció autònoma adreçada a tots els públics a càrrec del Dr. Antonio M. López! 🚗 🌲 The BrAIn Roads és un documental divulgatiu que narra la trepidant recerca d’un grup d’investigadors i investigadores del CVC … Read more

Es presenta The BrAIn Roads, el documental divulgatiu sobre el projecte de mobilitat autònoma en àrees rurals

February 12, 2024

El CVC va presentar The BrAIn Roads, una producció que exposa els resultats del projecte “Tecnologies Digitals Avançades sobre Conducció Autònoma al Medi Rural“, finançat per la Generalitat de Catalunya i executat pel CVC, amb la col·laboració de SEAT, Volkswagen i la Fundació i2CAT, amb la intenció de donar una resposta econòmica i sostenible a la manca de transport públic que afecta … Read more

Presentació del documental

El documental The BrAIn Roads es va estrenar el 8 de febrer de 2024 a l'Institut d'Estudis Catalans.

La projecció del documental va anar acompanyada de la taula rodona "El futur de la mobilitat autònoma als Pirineus i més enllà".

Ponents:

  • Antonio M. Lopez Peña, investigador principal del projecte al CVC i professor ICREA Academia a la UAB
  • Pilar Conesa, fundadora i presidenta i d'Anteverti i comissària de l'Smart City Expo World Congress
  • Oriol Mas, Coordinador Tècnic d'ADAS Parking & Innovation a SEAT/CUPRA
  • Guillem Esteban, president de l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alós
  • Pilar Dellunde, Coordinadora del grau de Filosofia de la UAB

L’acte estarà conduït per Xantal Llavina, periodista en radiotelevisió, divulgadora TIC i conferenciant. Directora i presentadora del programa d’emprenedors i transformació digital “Revolució 4.0” a Catalunya Ràdio i TV3.

| Galeria d'imatges

Més informació

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el departament de comunicació del CVC: press@cvc.uab.cat