La UAB i la Generalitat presenten el nou títol d’Intel·ligència Artificial

La UAB i la Generalitat presenten el nou títol d’Intel·ligència Artificial

  • La intel·ligència artificial, una tecnologia clau en el desenvolupament de productes i serveis, necessita la incorporació de nous professionals. Per això, la UAB oferirà una nova titulació el proper curs amb el suport de la Generalitat
  • Aquesta titulació, gràcies a la multidisciplinaritat del campus de la UAB, unirà els aspectes tècnics de la Intel·ligència Artificial amb les seves aplicacions en visió, llenguatge, psicologia, sociologia, ...
  • Ernest Vallveny, investigador al Centre de Visió per Computador (CVC), és el coordinador de la nova especialitat. A més, a més, el CVC aportarà recursos, personal docent, i oferirà a l'estudiantat la posibilitat de participar en projectes o realitzar estades a las sevas instalacions

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, han presentat avui el nou títol Estudis en Intel·ligència Artificial (IA) que oferirà la UAB el proper curs 2021-2022.

La implantació de la titulació, que vol donar resposta a la necessitat d'experts en IA a Europa, compta amb el suport del Govern de la Generalitat en el marc de l'estratègia Catalonia.AI i anirà molt més enllà dels aspectes tècnics i d'enginyeria de la IA, amb la implicació de diverses facultats de la UAB i de centres de recerca de referència com ara el el Centre de Visió per Computador (CVC) o l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC). Serà, per tant, una titulació clarament multidisciplinària.

A l'acte hi han intervingut, a més del conseller Puigneró i el rector Lafuente, el director de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, Ramon Vilanova, i el coordinador de la nova titulació, Ernest Valveny.

Aquesta i altres novetats en l’oferta docent de la UAB per al curs 2021-2022 seran presentades per primera vegada als futurs estudiants a les Jornades de Portes Obertes que, de manera virtual, tindran lloc el divendres 12 i el dissabte 13 de febrer.