AI4ALL Demoday: set projectes d’emprenedoria innovadors en Intel·ligència Artificial

AI4ALL Demoday: set projectes d’emprenedoria innovadors en Intel·ligència Artificial

La tercera edició del curs “AI4ALL: Intel·ligència Artificial aplicada a la Indústria” ha arribat a la seva fi i s'ha acomiadat amb la celebració d'un Demoday, en el qual s'han presentat un total de set projectes basats en tecnologies d’Intel·ligència Artificial (IA), capaços de solucionar necessitats reals del mercat.

AI4ALL és un curs promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través del seu Parc de Recerca, l'Escola d'Enginyeria UAB, el Centre de Visió per Computador i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC i amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a través del Programa Catalunya Emprèn, que va néixer amb la finalitat de fomentar l’emprenedoria en el sector de la Intel·ligència Artificial. El curs d’enguany, ha dotat a un total de 21 alumnes d'eines tecnològiques i empresarials per dissenyar productes d'IA capaços de solucionar necessitats reals del mercat.

El curs ha finalitzat el 25 de març amb un Demoday virtual en el qual s'hi han presentat els projectes empresarials dissenyats pels propis alumnes. El director del CVC, el Dr. Josep Lladós, ha participat en aquesta sessió com a jurat, juntament amb Eduardo Ángel Urruticoechea, professor d’Enginyeria de la Universitat de Barcelona, Lissette Lemus, gestora de Transferència de Tecnologia a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, i Pablo Perea, responsable d’inversions a GoHub Ventures, encarregats de valorar els projectes finals.

EchoSense, seleccionat com a millor projecte

El projecte guanyador ha estat EchoSense, una tecnologiasoftware basada en IA que fa servir ecos d'ona per explorar espais en 3D i que té aplicacions en el camp de la seguretat, la monitorització de signes vitals i patrons de comportament, i el control. Impulsat per Àlex Turpin, doctor en Física per la UAB; Jordi Mompart, professor de Física a la UAB, i Antonella Rodogno, fundador i CPO de ChineSpain, EchoSense es diferencia de les tecnologies existents perquè funciona amb hardwares ja existents i perquè respecta totalment la privacitat, ja que no fa servir càmeres de cap tipus.

SafeTracker, idea més innovadora

El projecte SafeTracker ha estat seleccionat com la idea més innovadora del programa. Es tracta d’una aplicació multidispositiu per millorar la seguretat dels usuaris de bicicleta que combina més d'un centenar de paràmetres i ofereix recomanacions en temps real. Darrere d’aquest projecte hi ha Ricard Kroebel, analista senior a la Creu Roja; Sergio Redondo, enginyer de Telecomunicacions; Vicenç Rosales, Marqueting Events Manager al FCBarcelona; Marc Subirà, IT Head Data & Sport Technology al FCB, i Manuel Velasco, desenvolupament corporatiu a RAED.

Els altres projectes que s’han desenvolupat són els següents:

  • FraudResearch: plataforma per detectar de manera automàtica el frau industrial, creada per Bernat Coma, Ivan Pérez i Albert Calvo, doctorands de la Universitat Politècnica de Barcelona, i Luis Delicado, desenvolupador de software.
  • Control ON: operador de robots científics per a un control predictiu extrem en sistemes hipercomplexos, com plantes de processament o xarxes intel·ligents, sense aturar els processos. Creat per  Luis A. Cedano i Pau Barceló, de l’empresa BCN_ATOMICS.
  • SORAIA: aplicació de salut predictiva d’IA per a pacients que necessiten ser monitoritzats. Creat per Eduardo Díez i Francisco Ochando, enginyers informàtics amb experiència en l’àmbit de la salut, integren l’equip.
  • AIJobs: aplicació per introduir currículums i ofertes de treball, i poder fer una preassignació automàtica. Creada pel professor d’Informàtica de la UAB Remo Suppi, de la professora de Dret processal de la UAB Cristina Riba, de la tècnica de promoció econòmica Raquel López i del consultor en tecnologies digitals Jordi Planes.
  • LetMeHelp: plataforma de suport a la gestió de situacions d’emergència i que, per mitjà de simulacions, permet millorar els protocols. L’aplicació es nodreix, entre d’altres, de les dades que aporta la ciutadania i pot donar recomanacions en temps real. Creada per tres enginyers i emprenedors: Esteve Aymerich, Joan Casellas i Daniel Benítez.

Més informació: https://www.uab.cat/web/detall-noticia/projectes-d-emprenedoria-innovadors-en-intel-ligencia-artificial-1345774818865.html?noticiaid=1345839724932

Vídeo del DemoDay: https://youtu.be/S1vkHAvyxeA