Cinquena edició del programa AI4ALL per emprendre en el sector de la intel·ligència artificial

Nova edició del programa AI4ALL per emprendre en el sector de la intel·ligència artificial

El Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l’Escola d’Enginyeria de la UAB i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC posen en marxa la cinquena edició de l'AI4ALL, una formació especialitzada dirigida a persones que vulguin emprendre en aquest sector emergent. Les inscripcions ja són obertes.

La intel·ligència artificial és una tecnologia que ofereix un gran potencial i moltes expectatives econòmiques en tots els mercats. Es creu que, el 2030, l'impacte positiu que tindrà la IA sobre el PIB mundial serà d'uns 15,7 bilions de dòlars. Països com el Canadà o França ja estan definint el futur de la seva indústria basant-se en aquesta tecnologia. Segons l’informe tecnològic d'IA elaborat per la Generalitat de Catalunya, l’ecosistema català també s'està posicionant en aquest sector i, actualment, ja aglutina 180 empreses que facturen uns 100M€ anuals.

El programa AI4ALL-Intel·ligència artificial aplicada a la indústria, que es farà entre els mesos de setembre i desembre a la tarda, donarà a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta als reptes plantejats per les empreses, com aquestes solucions impacten en l'entorn, la factibilitat de l'aplicació i plantejarà possibles models de negoci per a la seva explotació. 

Aquesta formació especialitzada, que tindrà un format híbrid, combina continguts tecnològics amb coneixements i metodologies de gestió empresarial. Estan previstes sessions d’introducció a les tècniques de deep learning, blockchain, metodologies àgils i tecnologies d’IoT per a projectes d’ehealth, entre d’altres. 

Els participants treballaran en equips multidisciplinaris per proposar solucions als reptes plantejats. Al final del programa presentaran els seus projectes pilots en un Demoday davant d’entitats i empreses rellevants.

Iniciativa subvencionada pel Departament d'Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

Organitzadors i col·laboradors: