Introducció a la IA: un viatge a través dels seus principals conceptes i aplicacions

Introducció a la IA: un viatge a través dels seus principals conceptes i aplicacions | Conferència 1 del cicle "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials"

La intel•ligència artificial (IA) ha arribat a la nostra vida d’una manera que ens provoca vertigen. Els sistemes d’aprenentatge automàtic, els agents autònoms, els models de llenguatge o els sistemes de visió per computador estan presents a tot arreu: als xats que ens responen dubtes a les pàgines web, a les càmeres dels nostres telèfons mòbils, als sistemes de diagnòstic dels hospitals, als cotxes que conduïm —o que no conduirem quan esdevinguin autònoms—, i en tants altres àmbits d’aplicació, com ara la gestió de l’energia, els mercats financers, etc. Però, alhora, la IA genera un munt d’oportunitats de desenvolupament humà que cal comprendre i valorar de manera adequada per tal de poder prendre decisions sobre quina IA és acceptable per a la nostra societat. En aquesta conferència, ens aproparem al mapa actual de la IA, identificant les temàtiques i els àmbits d’aplicació més rellevants i fent una primera aproximació a les diverses tipologies d’impacte social que la IA podria generar. 

Aquesta xerrada forma part del cicle de conferències "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials", coordinat pel CVC, a les Biblioteques de Barcelona. Podeu consultar la resta de sessions aquí: https://www.cvc.uab.es/blog/2023/10/06/cicle-de-conferencies-intelligencia-artificial-revelant-impactes-socials/