Intel•ligència artificial i computació quàntica: quina és la promesa quàntica?

Intel•ligència artificial i computació quàntica: quina és la promesa quàntica? | Conferència 5 del cicle "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials"

En aquesta xerrada intentarem contrarestar l'aclaparadora i nociva propaganda de l’anomenada supremacia quàntica. Primerament farem una posada en comú sobre què intenta descriure la física quàntica i exemplificarem certs fenòmens quàntics. Després, discutirem sobre una nova classe de tecnologies que aprofiten aquests fenòmens quàntics i posarem l'accent en quin és l'estat actual. Finalment, parlarem de la intel·ligència artificial quàntica, la qual, tot i tenir un nom cinematogràfic, és una àrea de recerca molt innovadora que planteja desafiaments tant per als investigadors com per a la societat. En aquest context, aquesta xerrada és una invitació a col·laborar juntament amb l'audiència per pensar en un concepte d'intel·ligència artificial que no només sigui quàntica, sinó també acceptable.

Aquesta xerrada forma part del cicle de conferències "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials", coordinat pel CVC, a les Biblioteques de Barcelona. Podeu consultar la resta de sessions aquí: https://www.cvc.uab.es/blog/2023/10/06/cicle-de-conferencies-intelligencia-artificial-revelant-impactes-socials/