Intel•ligència artificial i sostenibilitat: quines oportunitats i reptes ambientals encarem?

Intel•ligència artificial i sostenibilitat: quines oportunitats i reptes ambientals encarem? | Conferència 4 del cicle "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials"

Un ús responsable de la IA té un potencial important per crear un impacte positiu en el medi ambient, preparant el camí cap a un futur més sostenible i respectuós en àrees com ara el canvi climàtic, la integració d’energies renovables, la vigilància ambiental, la gestió de residus, la conservació de l’aigua, la protecció de la vida salvatge, la resposta a desastres naturals, el control de la contaminació i la planificació urbana sostenible. Però quines són les implicacions de tenir a la nostra disposició tota la potència de càlcul necessària? Quin és l’autèntic impacte sobre la producció d’energia? Quines infraestructures calen per tenir una IA sostenible? 

Aquesta xerrada forma part del cicle de conferències "Intel·ligència artificial: revelant impactes socials", coordinat pel CVC, a les Biblioteques de Barcelona. Podeu consultar la resta de sessions aquí: https://www.cvc.uab.es/blog/2023/10/06/cicle-de-conferencies-intelligencia-artificial-revelant-impactes-socials/