3ts – Tasta I Testeja Tecnologia

Two Students In After School Computer Coding Class Building And Learning To Program Robot Vehicle

Impulsant les vocacions STEM als instituts del Vallès. 

El projecte 3Ts està impulsat pels Ajuntaments de Sant Quirze del VallèsBarberà del Vallès i Sabadell, des de les àrees de promoció econòmica de cada municipi. Per part de Sant Quirze, hi participa el Servei a l’empresa. Per part del municipi de Barberà, hi participa el centre de negocis Nodus Barberà, i per part de Sabadell, la seva oficina d’Atenció a l’empresa i l’autònom. Amb la missió de fomentar la innovació des d’una òptica supramunicipal, els membres organitzadors del projecte 3Ts pretenen fer una transferència directa del coneixement a través del foment de les vocacions STEM a l’àrea del Vallès.

La missió

Fomentar les vocacions STEM des de l’àmbit de la secundària amb especial èmfasi en les noies, per tal d’impulsar la seva participació en l’àmbit tecnològic. El projecte també pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. Així, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC.

Públic Objectiu

  • Professorat de secundària: Rebrà formació tècnica per part de la UAB/CVC. Ajudarà a definir exactament les activitats que treballaran els estudiants.
  • Estudiants de 4t ESO (80 en total): Rebran formació guiada en IA aplicada a la conducció autònoma i col·laborativa.
  • Empreses de l’àrea del Vallès: La captació de talent per tal de nodrir les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies. A més a més, el projecte és una eina perfecta per a la visibilització d’aquestes empreses.

El procés

Treballar continguts que estiguin relacionats amb el currículum de secundària: programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial. Amb l’ús de cotxes de muntatge propi (jetson bots), es farà un platooning (cotxes en filera seguint-se els uns als altres) el més llarg possible entre tots els cotxes participants.

Descarrega’t el flyer del projecte aquí

mercha_logos_llibretes_v2